Fórum

Odpovídáte na příspěvek

Petr V.
31.05.2006 23:21
#16213 detail odpovědět

Hanzs: Ono to nebude tak horký, já měl tuhle "cukaturu" taky, po tom co jsem se vyvztekal s nedávno zde probíraným třípásmem , mě to přešlo.Malý příklad: Postavil jsem si výše uvedenou bednu ,změřil odladil, oj to to krásně hrálo.Složil jsem dvě dohromady a začalo to řvát jak zjednaný na 2 - 3,5kHz,ubral jsem na PEQ a ve zbytku prostoru to přestalo na těhle frekvencích hrát.Tak jsem brousil fázový korektor na středech a zase zvyšoval a pořád to samý.Pak jsem přišel na to ,že použitý zvukovod má právě na těchto frekvencích značné postranní laloky a právě u těch dvou beden vedle sebe se to sečetlo.Nakonec jsem to omezil snížením dělící frekvence MF/HF.Možná kdybych rok experimentoval ,tak bych se dobral k lepšímu řešení.Když jsem si představil takovéhle nekonečné martyrium,při odladování bedny pro LA , bez možnosti výběru vhodných reproduktorů,opepřené dalšími požadavky na akustické vlastnosti skeletu , nutností nejdřív postavit alespoň 8ks ,abych zjistil co to bude, jestli " line-array" nebo luxusní závěsný holubník,tak jsem nějak zmalomyslněl.:-)

Napsáno zbývá znaků