2 miso: Milý Miško, tak to si dieťa šťasteny, že nemáš tie nové JBL-ky. Ja som mal kedysi od nich vtedy ešte kvalitne urobené repráky E-130, E-120, E-140, 2226H, 4550J, 2227H a teraz som už rád, že ich nemám, lebo keby mi odišli tak sa asi nedoplatím na recony. Tak isto to bolo so vtedy super reprákmi EV a to 18B, 15L, 12L, 18B Pro-line. Jedna 18B-čka mi odišla a tí blazni predajcovia chceli po mne 8 000 za membránu čo mala 200W/8Ohm, ale zase to hralo vcelku dobre. Takže tu nepíš o JBL, ako o super značke na základe vypočutia jednej serie bední, lebo tá ich doba sa už minula a ešte sa len minie to uvidíš :-)) Presne, ako to tu už niekto nižšie napísal, funguje tu ten blbý systém skupovania a tunelovania dobrých značiek, až ma z toho bolí hlava. Dúfam, že si aspoň o dva-tri roky budem môcť kúpiť niečo normálne a nie už iba samé žlté šunky s nápismi JBL, EV, RCF China, EAW-Tronic, American xxx atď. Treba sa zamyslieť aj nad prevedením a osadením výrobku nie nad značkou. To je už pomaly v dnešnej dobe aj problém zohnať niečo normálne a za normálnu cenu. Toš tak :-)))