PavelM: slabší nebo silnější basy z baskytary (Jolana?) neznamenají bezpodmínečně lepší nebo horší repro. EVM15B navíc nebyl repro určený na baskytaru (a taky se jich tu vyskytovalo dost spálených a přemotaných, které už nikdy tak nehrály - byly navíc vinuté hliníkem, což málokdo umí i teď). Kolovalo jich totiž po republice celkem málo a šance koupit předělávku byla celkem vysoká. Privilegium koupit nový mělo jen pár vyvolených - jako ostatně i jiné věci ze Západu.
Dozvuky éry RFT jsem taky zažil. RFT byly použitelné (v té době), nicméně odešel téměř každý. Mám také pocit, že měly jen 6 Ohm. Ale v té době byl každý rád za cokoliv jiného než Teslu.
Jen perličku pro ty kdo to nezažil:
Když otevřeli v Praze Tuzex s hudebninami, tak jsme šli vystát frontu k vekslákům pro bony na Václavák. Tam jsme jim předali naše těžce uškudlené peníze a třásli se, aby vyměněné bony nebyly falešné a šup do další fronty k Tuzexu. Jednou za měsíc tam vozili zboží z ciziny a když jsme odjížděli s 2 ks Celestionů 15"/150W, cítili jsme nevýslovnou radost. Dneska má člověk spíš problém vybrat co koupit.
Toť zase moje zkušenost:-))
PS: Co jste hráli, rock - že jo?