2 Jarda: Wbiny nie. Je to strašne veľké, zvukovod je v nich relatívne krátky a navyše je rozdelený na dva. Aj straty trením sú tam potom dvojnásobné. Mne sa podarili zmenšeniny CervinVega B52. Je to osadené lacnými a slušnými 18PS76, ale začiatok zvukovodu od repra som spravil s menším kompresným pomerom 0,1:0,07 m2 a tak som dosiahol lepšiu účinnosť. Pri výbere repro mi nešlo ani tak o výkon, ale o silu pohonu vs Xmax. Aj tak keď to celú noc valí, tak v tej kompresnej komore je riadne teplo a výkonnejšie repro by som musel asi nejako chladiť. Mali sme aj 4ks kópii B52 osadené 18Sound 18W1000 a nechytali sa. A ani s tými BCckami to nebolo ono (24dB crossower na 80Hz).
No a raz sme mali na akcii naše bassreflexy s AACraaftami 18XR800 (hovadský reprák), valilo sa do nich riadne, ale keď sme to vypli a zapli a vypli, tak si toho nikto nevsimol, takze nieje to len moj subjektivny dojem, je to tak ze uzavrene ozvucnice, bassreflexy a bandpasy sa na horny akustickym vykonom vobec nechytaju. Odvtedy ich vôbec k hornám nebrávame lebo sú minimálne o 3dB menej citlivé a sú tak na väčších akciách zbytočné.