Když jsi v předcházejícím příspěvku zmínil Huberta, pak by asi bylo fajn, aby k tomu taky něco napsal, jestli má čas, protože zrovna v této době s ním řeším tuto problematiku - ohledně dvoupásmové bedny; předpokládám, že celou dobu mluvíme o dvoupásmové konstrukci. Píšeš odkazy na nějaké stránky, no já vycházím z toho, co jsem v životě slyšel a bylo toho (studiových i "domácích" beden) fakt dost. Takže se dostáváme k tomu tunelovému efektu - nebo-li k tomu, jak asi může znít jakýkoliv zvuk z tunelu - záměrně nepíšu hučet, protože třeba u těch Tannoy se to týká hlavně středů. Ale taky se na něco odvolám - na názor lidí, kteří mají podobnou zkušenost jako já - několik jich znám a nejsou to nováčci v oboru. Co je přesně BW802 - doufám, že nemáš na mysli B&W 802 řady Nautilus. Ale myslím, že nejpodstatnější na celé věci je, že někdo něco slyší a jíný zase ne - ať už chce, nebo nebo nechce a také, že člověk si velmi rychle umí zvyknout na ten který zvukový projev - zvláště, když nemá moc naposloucháno.