to vladoo: ja nikde nepsal ze na mojem aparatu jdou slyset overhedy zepredu(podia) myslel jsem to, ze jak chodim po akcich,tak ze to jde tam slyset zepredu...jsou to takove hudbeni kluby,kde jdou overhedy slyset moc z podia a malo z aparatu(,,kvalitni´´ aparaty a neco takoveho jsem mel namysli).no a s tou vzdalenosti a poklesem dB jsem to nekde cetl,ale asi jsem to nejak poplet.ted sem si to nasel v kizce, pokles spl se strmosti 6 db/dvojnasobek vzdalenosti.takze jsem to napsal pekne blbe predtym...no a jak jsem mel jednou rcfa ART 312-A v klubiku ktery byl takovy obdelni(nejak myslim cca 10X30m) tak vzadu to bylo takove tlumene a uprostred jeste jak stak... proto jsem jednou vyzkousel udelat vyskovou nadstavbu do stejneho klubu a bylo to hned ohodne lepsi... zavesil jsem to neco kolem 10m pred podiem,protoze se mi to zdalo takovy dlouhy ten klub.basy hrali silne vzdycky vsude,ale ty vrchy vzdau pokulhavaly do doby nez jsem tam nestrcil tu vyskovou nadstavbu,myslim si to blbe s tou vzdalenosti a poklesem,ale vzadu to bylo lesi(hlasitejsi) kdyz jsem tam streli ty nadstavby. a jeste jednou se omlouvam za tu blbost co jsem napsal ohledne te vzdalenosti apoklesu