Prolezl jsem toho Merkura a vylučovací metodou dospěl k závěru, že za 30 000Kč se tam dá zakoupit pouze XLS202 (2x 145W/8ohm) a 2x JRX (250W/8ohm, 50Hz÷12,5kHz(-6dB), 98dB/W/m). Je to sice o tisícovku víc, ale asi to zaokrouhlují, když se jim povede takový dobrý kšeft. Jinak jsou tam už jenom Omnitroniky. Když jsem tam v létě byl, tak jsem se chlapců za pultem ptal, proč nabízejí takové hnusné věci a jestli někdy vzali šroubovák a podívali se dovnitř. Odpověděli, že nikoli, že je nezajímá co je uvnitř, ale jestli na tom vydělají. Tak jsem opáčil, že takový způsob obchodování vede do nikam, protože ti, kdo mají šroubováky a další výbavu, jak technickou tak odbornou a morální, je časem převálcují. Průměrný zákazník vypadá často jako úplný blbec, ale schopnost učit se mají i jednodušší živočichové a jak známo kapka za kapkou rozpustí, vymele a odnese i každou skálu. Za ty peníze je u nás třeba Behringer A500 (2x160W/8ohm) a 2x Megaton PL15-402 (osazeno o jeden řád lepšími reproduktory než ten JRX, čísla se porovnávají dost blbě z důvodu jiné metodiky), případně Mackie S215, tady je hlavně mnohem solidnější bedna, MDF sestřílená ocelovými sponkami se dá najít opravdu jenom v šuntu a je jedno jak se jmenuje.