Fórum
2 Pavel M: 850 ma tych 850W/4 v mostiku, ALE, uz nemoze ist na 2 ohmy, ked by si tam chcel pripojit este jeden 4 ohmovy MT18SUB a na dva 8Ohmove je to malo. Takze z blata do kaluze, a neviem ci si uz skusal napojit poriadny koncak aspon raz tak silny na nejaku bednu napr. 350W-u, lebo by si zistil, ze ak mas rezervu tak ti stale pojde cisty nezkresleny signal do bedni aj ked iba 350w-ovych, ale ta bedna ma aj hudoby vykon a tak ten prebytocny sa pri rozumnom pouzivani da premenit na urodnu podu v podobe cisteho zvuku aj pri vysokych urovniach, kdezto pri koncaku 300W na 350W bedni si toho vela nemozes dovolit, lebo z coho ti ma zahrat ten koncak prichadzajucu spicku napr. 3dB co je mimochodom raz taky vykon, ked uz ide na plno? Proste bud zapracuje limiter, alebo sa signal zmeni na hranaty priebeh z vacsim poctom vyssich harmonickych, co sa mozno niektorim manikom moze zdat akoze "Teraz to hra, ked sa to osoli", ale neuvedomia si, ze sa cele spektrum vykonu presuva aj na vyskac ktory sa automaticky pretazi a pomaly sa "Poroučí". Netreba setrit tam kde je potreba mat rezervu, ktorej nikdy nie je dost. To mas ako z autom: Mas slabu 120L, ides obiehat, ale akosi ti to nestiha a mas nohu na plyne nadoraz (zapnuty limiter, motor nestiha) a mas Audi 4,2 Quatro ides obiehat, tak iba malicko dupnes (mas rezervu, limiter Off) a si prec, chapes? Samozrejme nemozes na tom Audi dupat stale naplno, lebo (pretazenie reprakov) sa vydrbes z cesty (Omlatena cievka o magnet, otrhnute zavesy)... Ponal?