Fórum

10.02.2004 01:42
#989 detail odpovědět

Ještě k té příčině - příčina je jasná,je to cena těchto zesilovačů,konkrétní součástky nebo technologie nebo obvodová řešení,které způsobují vyšší poruchovost jsou už jenom následkem.Teď to mohou být třeba kondenzátory se svodem,příště zase špatně zapouzdřené tranzistory,pak poddimenzované diody,ještě jindy malá odolnost proti kolísání sítě atd atp.Já předpokládám,že to zde čtou lidé alespoň s průměrným IQ a minimálním množstvím životních zkušeností,takže snad nemusím uvádět všechny analogie případů,kdy NEJLEVNĚJŠÍ NA TRHU znamená automaticky NEJHORŠÍ NA TRHU.Jestli je tady někdo,kdo ví o JAKÉMKOLI průmyslovém výrobku,který je zaručeně nejlevnější a současně není také VELMI ŠPATNÝ ,tak ať nám ho připomene.Já uvedu namátkou něco,co musím právě teď nakupovat - nové dveře do standardních ocelových zárubní - nabídka začíná někde na 800 Kč za něco,co hodně zdálky vypadá jako hodně hnusné papírové dveře s barvou takovou,že mám strach,že spadne,když se s nimi bouchne(zblízka je to horší),pak jsou asi za 1200Kč s atrapou dřevěné dýhy natištěnou na papundeklu,ještě dražší jsou už s tou dýhou a teprve na 4÷5 000Kč se setkáte s něčím,co by v těch ubohých ocelových zárubních mohlo nějakou dobu fungovat a nevypadat tak,že nebudete doma raději rozsvěcet :-) Výhodou nejlevnějších dveří je to,že těžko způsobí nějakou svou funkcí nebo nefunkcí větší škodu,na rozdíl od zesilovače.Kvalitní standardní profesionální zesilovač 2x1200W stojí (PL 224) asi 44 000Kč,jeho trochu ošizená varianta(PLX 2402) asi 38 000Kč,nejlevnější,už mnohem horší model,vyráběný v Číně a nešikovně těžký (RMX2450) asi 25 000Kč a kam se dá asi tak zařadit něco,co stojí POLOVINU... Z ruské Emky,Urala nebo Dněpra nikdy nikdo neudělal nic tak dobrého,jako je KAŽDÝ klasický BMW boxer a ne proto,že by se šikovní Češi v tomto směru málo snažili !