Fórum
to all: Dostali se mi do ruky dva kusy KUKUKU P3150 na posouzení stavu.Hodně krejzi!!! Klidový proud koncových T byl nezávisle na teplotě nulovy, což se projevilo sakramenským přechodovým zkreslením.To je vše co na obou KUKUKU bylo stabilního.Při zátěži od 16 - 4Ohm (2Ohmy jsem neriskoval) se zesilovač rozkmital jakmile vstupní harmonický signál byl vyšší než 10kHz (u kanálu blíže síťovému trafu však už na 6kHz) a vypnul.Při odchodu zesilovače z limitace byly na obrazovce osciloskopu patrné velmi výrazné zákmity.Za to nejhorší bych však pokládal nepravidelnou přítomnost stejnosměrné složky (vždy kladné polarity) na výstupu zesilovače. Takové zesilovače bych doporučil pouze tomu, koho bych chtěl pravidelně vídat v Prodance při nákupu nových membrán do reproduktorů, o které díky KUKUKU přišel. Na zavěr musím podotknout, že to nejsou první kusy KUKUKU, které jsem měl v ruce.Jeden kus se válí už několik měsíců v Prodance v koutě.Na tom jsem teda nic nenaměřil, protože přijel na opravu absolutně po smrti, a když se majitel dozvěděl rozsah závady, nepokládal za nutné si ho vyzvednout. Ačkoli se tvrdí, že KUKUKU má stejné zapojení jako QSC RMX, doposud jsem se nesetkal s podobným chováním u žádného kusu žádné řady QSC zesilovačů.