Fórum

13.10.2005 20:45
#9654 detail odpovědět

Ale ne, já tím pochichtáváním jenom zakrývám nervozitu, která se mne zmocňuje vždycky, když mám někomu poradit bednu :-), v takových chvílích závidím lidem, kteří toho mají na výběr tak akorát (malou, střední, velkou, lacinou a drahou). Docela by mi bodlo odměření toho Bella, věděl bych zhruba, co se líbí. Naštěstí je rozpočet dostatečně limitující a v síti zůstaly téměř jen Megatony, MT121, ten s 12PLB76 je lacinější, těžší a trochu basovější, s 12HPL76 je sice standardně v univerzální bedně, kterou je možné použít jako podiový monitor, ale dá se samozřejmě udělat i v jednoduchém trapezu a naopak. Modely s 1,4" (MT122) mají i lepší 12" a snesly by víc W, jenže do 8ohm je ten powermix stejně nedá, takže zbývá jako výhoda hlavně větší zdvih a možnost s korekcemi zahrát níž. Z modelů s 15" se asi kvůli větší váze nebude líbit žádný, až na plastový PL15-402, který je sice na pohled k nerozeznání od některých čínských šuntů, ale uvnitř jsou od nás prvotřídní reproduktory a váha i cena zůstala právě kvůli skeletu nízká. Podobně jsou na tom pasivní verze RCF ART 312 a 315.