Fórum

12.10.2005 01:03
#9576 detail odpovědět

ad J.J. Taky počítám se zdvojováním vstupů, mám na to dobastlené kabely. Na GL2200-424 si pak vemu signál z insertu na šavli klemovaným stereojackem, čili bez přerušení původní cesty (Sinclairův patent, dík mu za radu). V linkové úrovni si ho tedy pošlu už monojackem do linkového vstupu jiné, volné šavle, třeba vpravo od masterů, pro přehlednost. Pak můžu mít např. pro jeden mikrofon dvojí nastavení, jeden gain a korekce pro domácího účinkujícího a na druhé šavli pak další gain a korekce pro hosta. Mutování se pak zvolí dle potřeby, kdo zrovna účinkuje a během vložené produkce se tak nerozhází zbytečně zvuk vlastní kapely. Náš lávesák na zpěvový mikrofon občas pouští fidlání z husliček, tam mám připravenu hned sousední šavli výše uvedeným proklemováním, čili někdy se hodí tento trik i pro vlastní kapelu. A když se jednou na akci dostavil místní narychlo domluvený "dýdžej", nemaje nic jiného, než céda a dva přehrávače, tak čtyři šavle na dva stereo vstupy, simulované panpoty, to sežralo okamžitě, neb je tam PFL na chystačku pěkně poruce a na to si sakra rychle zvykl. (Akorát sem ho dvakrát fest zbuzeroval, ať nečaruje nad pultem se zapáleným cigárem, to ať si nezvyká!). Vstupů tedy není nikdy dost, mě vycvičilo období, kdy jsem jich měl "jen" dvanáct a to už klávesy musely jet mono a na bicí byly jen tři mikráky.