Fórum

11.10.2005 13:43
#9552 detail odpovědět

to E-MI: Dá se těžko odhadnout, kolik vstupů a jakých bude kdy potřeba. Hýbe se to od pár mikrofonů k pár desítkám vstupů. Platí přitom, že více vstupů je vždy výhoda. V maximální konfiguraci na bicí počítej určitě víc, než 7 ks. Nejsou vyjímkou dva šlapáky, někdy se taky bubínek zvučí zhora i zespodu. To máš hnedle 4 kousky. Minimálně 3x přechod a hi-hat zvlášť bývá potřeba, hlavně u tichých bubeníků. No a něco na činely, řekněme 1-2 overhead. Dokopy 10 vstupů, nebo 11- pokud bubeník taky zpívá. Kytary - dneska má každý obvykle slušný multiefekt, co mívá i stereo výstup. Pokud to nechceš šidit a tahat mono, počítej asi 4 vstupy na kytary. No a nakonec klávesy - setkal jsem se s maníkem co měl troje klávesy a neměl žádný malý mixáček, takže 3-4x stereo-linka se může hodit. Zpěvy 3-5 podle zpěváků a obvykle raději nějaký navíc, když jeden přestane fungovat, musí zpěvák hmátnout po připraveném a připojeném jiném mikrofonu... Připočti si ještě nějaké další vstupy (španěla, ságo, housle atd...) a nezapomeň na nějaký mikrofon u pultu pro zvukaře. Nepočítal jsem to, ale 24-ka může být někdy pěkně plná..
Na druhou stranu, často stačí 12-ka a máš ještě rezervu, hlavně malé akce s kapelou o 3-4 muzikantech...