Fórum

11.10.2005 10:32
#9540 detail odpovědět

2 Gusta Balog: Preco sa nepozries na com hraju iní profesionalny muzikanti vonku v tvojej kvalitativnej kategorii a triede? Ja som uz mal tu cest s podobnymi barovymi muzikantami s jednou spevackou a s 1/3 Equalizerom do hlbokeho vystrihu, lebo tak to ma vraj byt :-))) Pri tom mali celkom slusne bedne od Dynacordu este za ich starych dobrych cias, alebo EV a ked presli na tie plastove RH12-400 s tym, ze im to hra skoro stejne, ale o 20Kg menej ma skoro trafil slak. Proste oni ti muzikanti neznasali stredy a keby mali trebars aj EAW760, alebo KUDO tak oni tam vypnu stredovy koncak, alebo proste EQ do V a je po vyhodach dobrych bedni a najlepsi zvuk je vtedy, ked spieva ako spieva, ale ma tam taky hall, ze mu nerozumiet ani jedno suvisle slovo iba same hej-hej-hej , ju-chu-chu-chu, sedela som na bruchu-chu. No nechcem hovorit iba o tych co im kvalitny zvuk vpodstate nie je treba, ale su aj machri co uz ani na EV, ani na Dynacorde hrat nebudu a proste chcu nieco lepsie z coho lezie komplet zvuk v plnej parade. Este taka prihoda, jedna super skupina mala kedysi velke bedne, proste vsetko zvlast basy W-Bin stredy DCR100-ky vysky 4xHF50 a tak a nakoniec skoncili s bednou velkou ako svet s jednou previjanou 16 Ohm/100W Celestion 18"+Tonsil papulkou a spokojny boli ako nic. Proste iba BUM-CINK a medzi tym skoro nic. Preto vravim, ze nie je zrozumitelnost na basoch, ale prave na stredoch a preto potrebujes bedne co ti aj tie stredy zahraju a poriadne nie len v osi bedni, ale aj mimo nej. Takymto stylom, ako sa spytujes Huberta ci je to alebo ono lepsie, nedospejes nikde. Stale budes nachadzat kvalitnejsie veci uz, len v samotnom EAW, lebo aj oni maju nejake kategorie a treba si len vybrat podla penazi. Ja si myslim, ze Yorkville a spominane bedne Bell ci ako, nechaj tam kde su a kup si nieco nove a poriadne, trebars ten RCF SUB. No, alebo sa dohodni s Prodance a choj si zahrat do ich predajne a vyberies si co ti treba na vlastne usi a prsty.