Fórum

Mach
28.09.2005 14:16
#9096 detail odpovědět

Já tohle hraní si na pitomce nemám rád, jeden nejmenovaný zástupce jedné nejmenované firmy mi dokonce naživo v přímém přenosu za pomoci právě v této vteřině vymobilovaného platného kursu dolaru vypočítával, jakou cenu nám na .... může udělat. Bylo to samozřejmě úplně jinde, než katalogové ceny ale stejně jsme nic nekoupili :-) Věřím ovšem tomu, že jsou lidi, kteří 50% slevě podlehnou na fleku a rovnou se jdou zadlužit, aby jim takový kauf neutekl. Využívání lidské blbosti je mocný marketingový nástroj, takový chudák si kolikrát ani není schopen spočítat že i s naším maximálním snížením o 15% by na tom byl s lepším výrobkem cenově líp. Meyer funguje, není to žádný zázrak, na mne třeba vůbec neudělaly dojem zesilovače (ale neviděl jsem všechno).

Reklamní řeči vždycky vypadají nějak takhle, dopadnout to může dobře (když jde o aparát kategorií L-Acoustics nebo EAW) i špatně (když je to kategorie jiná anebo je chyba v lidech). Posluchači a pořadatelé si už zvykli, že standardem jsou dobré značky a právem očekávají za své peníze perfektní zvuk VŽDYCKY, reklama-nereklama. V-DOSC je jako "otec všech LA" skutečně už dost v letech. Navíc se i na tom Kudu ukazuje, že to bez velkých horen nikam nevede a že EAW ukázalo směr možná lépe, než Frantíci :-)

Ještě s tím šetřením - teď jsme sešroubovali zpátky výsledek jednoho "výhodného nákupu" aktivních beden "profesionální řady RH sound". Úplně původní záměr asi bylo, lacino nakoupit dostatečně dobré zboží. Po zjištění jeho praktické nepoužitelnosti vzhledem k produkovanému zvuku přišel na řadu záměr to přeosadit lepšími reproduktory.