Fórum

StanB
06.02.2024 10:57
#89349 detail odpovědět

Ekonowave na detailní dynamický poslech: Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli náhodou nemáte odměřenou nějakou soustavu s reproduktorem PRECISION DEVICES PDN.8BM30 8/OHM, ideálně spárovanou s nějakým 1" CD driverem na širokém waveguide zvukovodu, nebo tak něčem pro pokrytí menší místnosti - hledám soustavu, která by hrála přesně a líbivě i při nízkých úrovních vybuzení s perfektní čitelnosti na vzdálenost cca 2-4 metrů v co nejširším rozsahu a širokým sweet spotem - pro kvalitní hi-fi použití, s odezvou pokud možno co nejblíž systémům pro referenční/studiový poslech, ale popřípadě také schopnou ozvučit i větší prostor a nebo poskytnout vysokou poslechovou dynamiku (kupř. pro film, nebo velice náročnou hudbu - použití i pro experimentální hudbu s velice tichými detailními pasážemi, asmr audio, binaurální zvuk, apod. Potřebuji aby i tyto byly v rámci místnosti perfektně srozumitelné podobně jako skrz sluchátkový poslech, nebo pokud možno co nejblíže tomu).

Ze zahraničních audiowebů jsem vyčetl že se takovémuto použití PA reproduktorů říká ekonowave a v některých případech může mít výtečné jakostní výsledky a navíc ohromnou výkonnostní rezervu.

PDN8BM30 se mi zamlouvá především pro to, že má velice nízké Qts parametry, z čehož chápu, že by měl poskytovat velice přesnou úroveň reprodukce a pro to, že má neodymový magnet - za kompaktní lehké provedení budu jen rád: umístění je ve výšce a zvedat nad hlavu ferity - no nic moc záhodná varianta. Pamatuji si, že se u vás před lety sestavy testovali a měřili poměrně zevrubně na melise, tak jestli ještě něco takového stále provozujete, prosím o informace. Pokud vás náhodou napadá nějaká další varianta v podobné cenové kategorii, která by byla ještě vhodnější, dejte prosím vědět.

09.02.2024 10:17
#89350 detail odpovědět

Bohužel, s úmrtím spolumajitele a vynikajícího experta na tvorbu beden (ochotného i tvořit výhybky na přání) pana Huberta Mašína firma Prodance o komparativní výhodu před sedmi lety přišla.
Nicméně ve firmě Megaton vychoval velmi schopné nástupce, úzce s nimi dlouhé roky spolupracoval.
Dnes už tu bohužel nikdo výhybku na přání nevytvoří, ale lze jen doporučit produkty Megaton, kde je poměr kvality (a ceny) měničů k ceně a zvukové kvalitě výrobku velmi dobrý.
Pokusím se ještě vyslovit nějaké technické stanovisko k popsané problematice, i když samozřejmě mé znalosti jsou o dvě ligy nižší a aby nedošlo k mýlce, nejsem s Prodance v zaměstnaneckém vztahu, jen tu dobrovolnicky vypomáhám na diskusi...
Určitě lze souhlasit s myšlenkou Ekonowave. Měniče v profi se stále zlepšují i při vyšší požadované účinnosti přestávají být tak kompromisní ve zvukové kvalitě. Výhody měničů v hifi samozřejmě trvají, ale už nejsou zásadní. Ve stručnosti vnímám dva trendy vývoje: dvojpásmové bedny se dělí na nižším kmitočtu (cca 1 kHz) a to nejháklivější pásmo (kde uši slyší zkreslení) výborně zvládne kvalitní (a bohužel drahý) driver 1,4". K tomu se s kvalitním basem, nevyžadujícím velký objem, dělá tzv. Planar Waveguide, kdy zdroj zvuku je z vertikálně stejného místa, svázání výhybkou je pak jednodušší, se změnou kmitočtu se příliš nezhoršuje interakce. Zvuk je pak přesný, čitelný, jeden můj amatérský výrobek tohoto stylu u kamarádů Hifistů sklidil pozitivní ohlas.
Megaton má v sortimentu profesionálně dotaženou NDM124, na kterou jsem slyšel chválu (čisté, bodový zdroj zvuku).
Druhý trend se blíží výše popsanému:
Použití 8" středu a 1" driveru dává předpoklad kvalitních nejvyšších výšek a při správném navázání i středů. Používají se i koaxiální reproduktory. Megaton jde rovněž touto cestou, výsledky můžeme vidět na ND314, nebo na ND374, což jsou podle pověsti zvukově velmi kvalitní bedny.
Prodance má v nabídce i výhybky pro repro, včetně výhybky pro koaxiální reproduktory.

28.04.2024 05:17
#89355 detail odpovědět

2krakenorg
KRAKEN - новая тор ссылка на маркетплейс + инструкция
кракен, kraken, сайт, тор, ссылка, даркнет, маркетплейс, зеркало, реклама, песня, москва, наркотики, онион, площадка, вход, официальный, рынок