Fórum

30.06.2023 07:30
#89300 detail odpovědět

dobrý den. Mám jako laik dotaz na rozdíl přednesu jednotlivých beden, nedávno jsem je koupil 2x TT25A a později zjistil tento jev. Přiznám se že nevím jestli to už bylo při koupi nebo se stalo později (nevím teda jak by se to mohlo stát, zatím jen doma) Kabely na to vliv nemají, sub není zapojen. Levá hraje více středů, pravá taková vybraná , do hromady je to vlastně dobrý, ale co byste poradili a čím to muže být? Repro? Nebo nějaké nastavení elektroniky ?
na videu s pohledem na danou bednu posouvám L-R. děkuji Marek
video zde:
https://youtu.be/prfZaoyGm3g

02.07.2023 20:28
#89301 detail odpovědět

Nefunguje mi ten odkaz, tak jen zateoretizuji (ono se podle zvuku obvykle těžko něco odhaduje a jsem nahluchlý).
Bedny by měly hrát stejně. V zásadě to mohou být ty už vyjmenované závady. Podle mne mého soudu bych jako nejpravděpodobnější viděl něco s reproduktorem, obvykle tím, co hraje těch středů méně. Stává se, že:
1. Někdo vyměnil středobas za basový reproduktor, který středy neumí.
2. Někdo spálil stávající reproduktor a pak ho dal někomu převinout a dotyčný vytvořil cosi jiného ... . Doporučuji vždy měnit za nový originální recone kit.
Tohle si vyžádá kontrolu reproduktorů zpředu (to lze odhalit výměnu za nesprávný typ) a nebo demontáž basového repra, kde je krom označení vidět, zda na uchycení (středící vlnce, připojení ke svorkovnici apod.) se náhodou neuvidí něco divného. Demontáž krycí mřížky před repry by neměla být složitá.
Nakonec důkladněji si lze pomoci vzájemnou vzájemnou výměnou basových reproduktorů a změření impedance Re. To by mělo odhalit i případnou závadu v elektronice nebo v repru. S troškou opatrnosti by to mohlo snadno jít.
A nebo rovnou dát bedny na prověření do servisu Prodanců v Holešovicích, kde mají chlapi skladem origo náhradní díly RCF. Mám se servisem velmi dobré zkušenosti.
Jen podotýkám, že nejsem zaměstnancem Prodance :) .

12.07.2023 12:01
#89308 detail odpovědět

Zdravím Vás, děkuji za rady, nakonec jsem to kuchnul, vše se zdá být origo jako v druhé bedně, na tištáku byl takovej malej flíček, kterej jsem očistil, zatlačil propojovací šráky a jede to ok. Asi ta špína, nebo nějaký kontakt. Tak snad vyřešeno na vždy. Díky a s pozdravem Marek.
ps odkaz zdá se funguje, ted jsem ho zkoušel kopírovat. :-)

13.07.2023 10:44
#89313 detail odpovědět

No jo, fakt, dneska mi ten odkaz jde, asi měl můj PC nebo spíš já špatný den. Sorry...
Jinak díky za informaci o úspěšně nalezené příčině závady, může to pomoci dalším.