Fórum

05.05.2023 15:14
#89288 detail odpovědět

Ahoj. Nejsem žádný odborník tak bych se chtěl zeptat na radu. Mám aktivky Mackie Thump 15A, a už dvakrát jsem na nich měnil reproduktor. Vím že Mackie není žádná kvalita, tak mě napadlo zda by někdo poradil, jestli je to možné, a případně jakým kvalitnějším 15” reproduktorem by se dal nahradit ten jejich originály.? Díky za odpověď.

08.05.2023 15:51
#89289 detail odpovědět

U této novější verze nemám nic vyzkoušeno. Starší verze Mackie Thump 15 (bez A) má skvělou náhradu pro disko v repru BC 15CL76 (jen se trochu přebrousí kus vyčnívajícího plastu, jinak sedne jak ulitý). Pozor, vnější průměr repra - prolis v plastu není velký, tak tam většina 15" nepasuje. Zvukově se sice trochu sníží hlasitost na středech, zato basy to hraje o dvě ligy lépe (Xmax 7 mm je znát), ideálně pro disco. A má 3" cívku, na rozdíl od 2" originálu, vydrží mnohem více (zatím kolegovi po dvou výměnách origo repra zcela bez poruch). Spíš trochu vypadá, že nevydrží schránka, basy to hraje neuvěřitelně.
A jako bonus se bedna ještě o malinko odlehčí ....
Bohužel pánové z Prodanců po úmrtí skvělého Huberta Mašína už jimi prodávané bedny neproměřují, nelze tedy předem vědět, jak to asi dopadne.