Fórum

Leoš
01.06.2021 16:49
#89123 detail odpovědět

Předem upozorňuju, že jsem si nepřišel zarýpat, ale pro vysvětlení.
Beru si jako příklad zesilovač Ashly nXp3.04.
Má jednofázový přívod konektorem Neutrik PowerCon®, kterým může při 230V téci až 32A.
OK, to je při 235V a při jističi B32/1 příkon 7,5kW, pokud vůbec na něco takového (plných 32A z jedné fáze a přes modrou IEC zásuvku) vůbec máte zařízen AC rack.
Ten zesilovač stojí bez pár kaček dvěstě prutů. Fakt chci věřit, že za tyhle prachy je úplně celý vyrobený v USA, ze značkových součástek renomovaných výrobců. Vážně tomu chci věřit.
Zesilovač má udávány výstupní výkony (bez udání jejich druhu - např. sinusový či špičkový) 4x3kW při 4x2Ω, 4x2kW/4Ω, nebo dva můstky po 6kW/4Ω.
Bez dalšího, jsou pro mne takové údaje výstupního výkonu naprosto bezcenné. Leckdo by si mohl myslet, že výrobce se smyslem pro humor si zase dělá prdel, tvoří-li ze 7,5kW příkonu rovnou 12kW výkonu.
Prosím - chci tím vším jen naznačit, že mi naprosto zásadně chybí informace o tom, o jaký druh výstupního výkonu se jedná, resp. jak byl měřen, ale hlavně : Po jakou dobu je schopen zesilovač tento udaný výstupní výkon dodávat, než spadne - díky omezení příkonu zdroje ze sítě na čísla, která už nejsou marketingově tolik zajímavá.
Jsem si vědom i toho, že se bavíme o výkonech, spadajících charakterem a průběhem do sféry přirozeného signálu, nikoli sinusového buzení. Pak je ale údaj toho času /např. počet neredukovaných period signálu 30Hz/ ještě důležitější. Právě pro tu dynamiku při přenosu přirozeného signálu u PA.
Máte-li někdo chuť a čas, zkuste mi vysvětlit, proč výrobce...neudává tak zásadní záležitost a namísto toho, zavalí zájemce údaji o interních procesech, v zesilovači probíhajících.
Díky moc za prostor a předem díky za odborné vysvětlení.