Fórum

20.06.2016 19:38
#87958 detail odpovědět

Dobrý den.
Moc se mi líbí nový SB Megaton NDB218. Vypadá to na velmi silný subwoffer, s tendencí jít opravdu "dolů". Zvučím menší akce, s mojí stávající sestavou (prosím zdržet se trapných, výsměšných komentářů, proto jsem sem nepřišel) se kterou byli vždy i přes tu parametrovou zoufalost, všichni velmi spokojeni, snad dle rčení: "i s malým kašpárkem se nechá zahrát relatině dobré divadlo". Staré vrchy 4x Yamaha YS315E (FANE CLA15-150 + CELESTION K6-50MR + BEYMA CP16) + BV Audio CF1000BM, starý spodek AC Akustika 2x 2x15" (snad nezničitelná předělávka "kiňáků") + BV Audio PA2000BM, výhybka BV Audio. Chtěl bych si pořídit pro začátek 2ks těchto SB (možná by stačil ve spojení s 3KW zesilovačem nakonec i jeden, pro začátek - tak mi připadá dobrý), krmit to zesilovačem , také pro začátek :-) PKN LC4004 (ta ACcka mají odhadem max 96dB citlivost proti NDB se 108dB), tak by to mohlo být mnohem lepší, přes výhybku DCX2496 se stávajícími vrchy a časem dokoupit 2x PKN XE6000 + 4x EMC2122 a LCčko nechat na odposlechy. Je to špatná volba? A teď k jádru věci: je tu někdo, kdo SBD218 vlastní a má s nimi nějaké zkušenosti? Zvučím jak rock, tak i country, ale v malých prostorách, případně na malých pláccích venku - cca 200-400 lidi. Podotýkám, že se nepřevlíkám, tudíž se nepouštím do žádných větších akcí, ale rezerva se vždy hodí. Velké akce jsou pro žraloky. :-) Děkuji všem moc za rozumné připomínky, náměty a rady.