Fórum

13.09.2005 09:06
#8794 detail odpovědět

Dovolil bych si také přispět do diskuse o LA systémech. Musím přiznat, že jako kluk z vesnice jsem bohužel žádný LA systém vlastně nikdy v reálu neslyšel a informace mám především z tohoto fóra. O to více jsem byl překvapen minulou neděli, kdy jsem vyrazil s dechovkou, kterou občas zvučím, do Vídně na akci. Můj aparát by nevešel do auta, tak jsem si musel vypůjčit 3pásmové Zecky (bylo domluveno včetně ozvučení). Po příjezdu jsme zjistili, že se bude hrát na L- Acoustics zřejmě V-DOSC (soudím dle obrázků na internet. stránkách), na každé straně 6ks + 2xsub. Byla to pro mě obrovská zkušenost a jelikož jsem používal své mikrofony, tak jsem mohl srovnávat. Chvíli mně trvalo něž jsem se zorientoval, ale zvyknul bych si J. Musím konstatovat, že i se svým aparátem (postavený z větší části ve spolupráci s Prodance) jsem schopný dosáhnout kvalitního zvuku – samozřejmě v odpovídajícím prostoru. Zkráceně – výšky hrály dobře (klarinety byly na můj vkus až moc uječené), basy hrály více uprostřed, než po stranách. Opět jsem se přesvědčil, že se nevyplácí šetřit na mikrofonech. Pro doplnění zesilovače byly L-Ac. , procesory XTA (několik), dynamické procesory BSS, mix Crest Audio, jinak klasika T.C., lexicon PC80, yamaha REV7 (bicí) … atd.