Fórum

31.05.2016 20:06
#87896 detail odpovědět

Petr Z.
Výraz P.M.P.O jsem použil naschvál a ze srandy. Myslel jsem, že to po těch letech bude pochopeno. Nevadí. Na zbytku si asi můžu trvat.
Spínaný zdroj dnes není tupý stabilizovaný zdroj. Může reagovat na plno věcí. Třeba na svojí teplotu, nebo výstupní proud v čase, a pak se napětí BUDE hýbat. Nikdo netvrdí, že limiter musí nutně být v procesoru. Powersoft touhle cestou asi směřuje. Buď ujištěn, že takový zdroj nebude dávat na výstup své jmenovité/maximální napětí po neomezenou dobu, dokud neshoří. A proto se i u spínaného zdroje/zesilovače dá mluvit o program power.
Ten subbas do té frekvence nikdy samozřejmě pracovat nebude, ale psaný rozsah je psaný rozsah, a maximální možný dosažitelný SPL není ten samý SPL, jaký z toho dostaneš v použité aplikaci. No tak toho nedosáhneš. Však výrobce nenapsal, že je to zaručený parametr pro všechny situace. Je to maximum, a toho to opravdu umí dosáhnout. Jinak souhlasím. Napsal jsem jen, proč se tam taková hodnota v prospektu může ukázat.
Otázka interpretace zesilovače s nestabilizovaným zdrojem je také namístě. Když udělám 2000W zesilovač já, tak tím myslím zesilovač, který dodá 2000W pod stálou zátěží s poklesem výstupního napětí, a mnohem víc špičkově. V případě D konce tedy 2000+VA napájecí transformátor a náležité napětí, v případě AB konce pak třeba 3600W transformátor. To už ale bude řádná obluda, a nechtěl bych to nosit. Ten 2000VA jsem si nechal navinout, a má snad 14kg :D.

X. Docela bych souhlasil, ale odkud se bere to dost špatné chlazení??? Tím bassreflexem to musí větrat řádně.
Jinak s těmi poznatky a informacemi se dá souhlasit. Nijak to neneguju. Tak to v praxi chodí.