Fórum

Petr Z.
09.05.2016 17:59
#87832 detail odpovědět

Promiňte, že se Vám do toho míchám. Na řadu ART 7xx jsem četl /asi na zvukařině.cz či na repromanii, už nevím/ právě ze Slovenska velké stížnosti. Šlo tam hlavně o "loudness effect", kdy soustavy do určitého SPL hrály vyrovnaně a čitelně, ale po překročení určitého stupně promodulování začaly mizet spodky i vršky, zvuk se cituji "spatlal do nečítatejnej gule" a soustavy údajně jen nečitelně vřískaly. Po chvíli plného vybuzení, zahřátí zesilovačů a následném zeslabení na "pokojovou" hlasitost soustavy měly zkreslovat "jakoby" přechodovým zkreslením, které po asi 10 minutách samo zmizelo. Přechodové zkreslení to asi nebylo, anžto oba zesilovače jsou spínaného druhu provozu. A byla tam i stížnost na "sypavé" výšky.
Jen prodávám, jak jsem koupil, zkuste si to na těch webech vyhledat. Majitel je nakonec po jedné odehrané akci, kdy jedna soustava v půli zkolabovala, vrátil.
Na dalším podobně zaměřeném webu jsem se dočetl, že je to přímo charakteristická vlastnost aktivek s předimenzovanými zesilovači a poddimenzovanými reproduktory a že se to projevuje nejvíce u signálů s vysokou energetickou hustotou, tj. velmi komprimovaných.
Asi nejlepší je vyzkoušet v různých režimech, pokud nepoškodíte, máte dva týdny na vrácení, to je obrovská výhoda zde u Prodance, jinde či v zahraničí můžete mít problémy.