Fórum
Zdravím,
zařizuju nový podnik, který by měl mít jednu ze svých předností v kvalitním zvuku.
Jedná se o jednu velkou místnost ve tvaru zhruba obdelníku o rozloze 70-80 m2. U jedné z užších stěn bude i menší podium.
Předem říkám, že už je zbytečné mě přemlouvat do aktivních repráků - od začátku máme naprojektovaný sympatický "audio koutek", kde má svoje místo zesilovač, kde bude k normálnímu "kulisovému" poslechu ležet ntb/cokoliv jiného a časem tam přibude gramofon. Navíc už máme roztahané kvalitní audio kabely 2x4mm do všech rohů.
Z drtivé většiny bude hudba hrát jen jako kulisa, nicméně je v plánu pořádat i příležitostné menší koncerty - což je ten největší důvod a prosba, které vůči vám mám - vymyslet něco vhodného k obému.
Koncerty si představuju co nejakustičtější, takže přes repráky by šel spíš jen zpěv/y..
Další akce jako autorské čtení/přednášky/divadlo asi nehrají roli...
Co dyžtak stojí za zmínku, tak i nachystané plátno na promítání, ale to beru jako uplně druhořadé, takže má určitě přednost repro vhodné k poslechu, než k filmu..
Do tohoto momentu vedou B&W AM1. Kvůli nemožnosti umístění subwooferu někde v prostoru podniku nevybírám žádné samostatné satelity.
Tady se mi navíc líbí ta uvolněná skořepina v zádech repráků a co jsem je slyšel, tak si mě získaly.
Po konzultaci s několika lidma je mi ale více než jasné, že wattáž asi nebude stačit.. i kdyby šlo jen o zpěv, tak by repráky jely nejspíš dost nadoraz, takže cítím určitou potřebu mít tam větší rezervu.
Poslední věc, kterou bych měl asi zmínit je umístění, se kterým už taky nejde hýbat - jde o klasické navalení do uplných rohů místnosti. Proto bych veškeré varianty uvítal s možností závěsu. Při nejhorším by se to holt dalo vyřešit vysoko posazenou poličkou.. To mě padly do oka/ucha např: Magnat Quantum 1003, ale ty už jsou asi nad naši finanční kapacitu. Ale uviděl bych, co by se dalo dělat, kdyby jste mě k něčemu začali přesvědčovat.
Budu se těšit na Vaše reakce.
VV