Fórum
2 E-MI: Odkedy ma V-Dosc priame vyzarovanie stredov? A tie bassreflexy SB-218 hraju uplne supracky uz od 28Hz. Asi preco ich este stale vyrabaju a dodavaju aj ku Kudo a inym systemom? Proste dobre navrhnuta bedna sa tazko vylepsuje. A uz davno sa akusticky tlak znasobuje poctom bedni a nie iba tlakovymi zvukovodmi. Samozrejme vsetko ma svoje pro a proti, zase davat bassreflexy na olymp. stadion by asi bola blbost. Tam asi pojdu prave tie EAW horny :-))) A uspech systemov L-Acoustics je prave v pouziti vyskovej sekcie a ich patentovanej "sekerke", ktora to uz asi od 1200hz nadherne sumarizuje bez vacsich interferencii az po koniec pasma cca 18-20khz. A este aj k tym basom na Kude: Neviem ci si pocul hrat Kudo iba bez basov s presetom od 50Hz. Tak take makucke prijemne basy ake z toho lezu som este nepocul na to, ze su tam iba 2x12" a to este boli iba 4 kusky na strane a naschval sme to prepli na kocerte Vidieku iba na KUDO a skoro ziadny rozdiel proste parada a hlavne vsetko nadherne lokalizovatelne co sa tyka zdroja zvuku. S EV XLC127+ si nemal sancu pocut odkial sa siria vysky a odkial stredy proste tiez LA a nehralo to ruzovo.
2 Hubert & E-MI Odkial beriete, ze Kudo ma nejake vacsie horny? Vsak ta bedna je taka mala a pokial nie je nastaveny uhol 55 stupnov tak tam ziadny horn skoro nie je oproti V-Dosc a vlastne oproti nicomu. Je tam klasicke LA vyustenie drivrov medzi 2x2 stredy hrajuce cez integrator, ktori svojim uhlom tvori vyzarovaci uhol LA. A pokial sa tam nastavi tych 25+25 stupnov tak to vtedy plexi predlzi od stredakov az po predok bedni a tooo by sa mohlo uz trosku povazovat za vacsi horn avsak je to iba obmedzene iba vertikalne, kdezto EAW a ostatok to maju aj Horizontalne, takze tam je uz klasicky horn s vyzarovanim dajme tomu 100x10 stupnov a potom opat nastava problem so spajanim na vyssich kmitoctoch a vobec cely problem LA je iba na zratani signalov od stredov hore a najkritickejsie je to prave na vyskach a tam je sila L-Acoustics. Tos tak.