Fórum

m.k
07.01.2015 15:43
#86424 detail odpovědět

@Sledge No já nevím, ale pokud někdo zvučí tak bývá často nazýván mistrem zvuku nebo jsem to tak alespoň pozoroval. A od Mistra očekáváš, že bude mít skvěle nabroušenou katanu co přesekne kapesník i Whitney Houston. S pánů zvukařů jsem měl vždycky respekt jelikož jsem jejich řemeslo považoval za kumšt a výsledný dojem z koncertu pro mě vždy znamenal 50% kapela\50% zvukař. Ale jak jsem stárnul tak jsem zjišťoval, že to není tak růžové jak jsem si maloval. Dost zvukařů s nekvalitními komponenty a špatným zvukem mi zkazilo pár koncertů...a není nic lepšího, než když přijede zpěvačka přes půl světa zpívat a ono jí není rozumět, protože někdo šetřil tam a tady a proto nabídnul nižší cenu a dostal kšeft. Jsou obory ve kterých prostě používání nekvalitních a levných komponentů nemá co dělat...zvukařina je jednou z nich. Lidi co příjdou na koncert nemají šanci ovlivnit jestli si promotér, kapela, DJ zaplatí kvalitní aparát a zvukaře oni to musejí předpokládat a povinnost zvukaře je být profesionál a tak i pracovat a pokud je to pod jeho úroveň tak to prostě nedělat. Věřte nebo ne lidi by se za kvalitní aparát a zvuk zase platit naučily, stejně jako se znovu učíme jíst kvalitní potraviny. Jenže to by nesměla být republika plná šetřílků - zvukařů, které nezajímá profesionální výkon, ale co nejvíc zaplaceno za co nejmenší výdaje a tím ničili kvalitu a prestiž tohohle povolání. Jednou větou. Jo, měl se na to vyprdnout a počkat si a koupit si kvalitní kus vybavení místo Reloopu. Omlouvám se za tenhle výlev, ale za tuhle plesovou sezónu jsem už slyšel tolik příšerných levných nehrajících zvuků, že si pojem zvukař začínám plést se sprostým slovem. Pokud se to nevzpamatuje tak to dopadne jako s hospodskejma...dříve vážené povolání a dnes kdy se každý točí za korunou je to spíše nadávka.