Fórum

sledge
17.10.2014 14:46
#86079 detail odpovědět

PES - nevím, kdo se tady pasuje do pozice pana chytrého, ale já jsem psal, že z toho 1 kW jde do driveru tak 30 W - jakou záhadnou logikou jste z toho dovodil, že snad tvrdím, že driver v takové bedně bude zatěžován více, než v citlivější bedně??? Driver je zatěžován podle too, kolik z něj leze ven jako SPL. Pokud je citlivost sražena na 90 dB a vstupní impedance přitom není přislušně vyšší, znamená to, že výkon je ze zesilovače skutečně odebírán, avšak ve výhybce se mění na teplo na odporech (nikolv na driveru, jak mi nepřímo podsouváte).

A že impedance bedny je dána kombinací výhybky, ozvučnice a měničů je natolik samozřejmá věc, že se tu o tom snad bavit nemusíme, stejně jako to, že "nereálná složka impedance" je blbost, i to, že impedanční minimum, stejně jako maximum je v místě toho minima/maxima bez komplexní složky a tedy jde výhradně o reálnou složku impedance (jak je vidět na každém grafu impedance s průběhem fáze).

Ale je hezké, jak jste to pane kolego hezky, briskně a zcela chybě zhodnotil :-). Ať se daří a hezký víkend!