Fórum

michal mishek
29.09.2014 12:51
#85993 detail odpovědět

Dlžím ešte rozuzlenie zasekávajúcej sa XTA-y po inštalácii nového firmwéru (písal som pred pár týždňami).
Waring Hayes z technickej podpory pochváli podrobný popis chyby a uistil ma, že problém vyriešime! :-) To človeku rozhodne spraví lepšiu náladu, aj keď mašina nejde. :-)))))
Ďalej naznačil, že sa zasekávaním môže byť v mojom prípade aj hardwerový problém! :-o
Niektoré kusy procesorov zo štvorkovej rady boli osadené regulátorom z chybnej šarže, ktorý pri väčšom zahriatí púšťa do dosky procesingu krátke napäťové peaky a tými dokáže "zmraziť" procesing, prípadne "resetnúť" AD prevodníky na vstupe. :-/
V prípade prvej chyby zamrznú meráky na pred. panely (prípadne začnú svietiť všetky LED), ale mašina ďalej hrá, v prípade druhej - zasvietia vstupné limit led-ky a stroj už nehrá (môj prípad).
Otázka samozrejme stojí - prečo sa to prejaví až pri nahratí nového firmwéru.. ..firmw. 2.30 má "sofistikovanejšie algoritmy", ktoré viac zaťažujú procesor(y), tie majú väčší odber, regulátor sa viac zaťažuje = viac sa zahrieva a následne dochádza k popísanému problému.:-/
Regulátor je na doske procesingu (tú asi každý identifikuje podľa procesorov (v mojom prípade - DP446 - dve "poschodia")). Sledovať treba vstup napájania na dosku (4 vodiče, na konci červené bužírky) a neďaleko nich je SMD súčistka v puzdre TO252 (stredná noha ufiknutá a jeden kontakt ako "chladiaca plôška"). Jej označenie - LMS8117ADT = verzia bez problémov, LM1117DT-3.3 = treba vymeniť!
Je jasné, ktorú som v mojej XTA-e našiel. :-)))

Pre after warranty stroje Waring správne odporúča "hot air", v núdzi sa dá aj s kvalitnejšou mikropájkou (treba mať skúsenosti s SMD!!!!). Súčiastku mi poslali z Englandu grátis.. ..stroj ide opäť 100%-tne aj s najzložitejším presetom, s firmwérom 2.30 a vyhriaty koncovým zosilovačom na 45°C (samotný regulátor asi o 10° viac). ;-)

Vo Worchestersajre prekvapili, rýchlym a kvalitným suportom!!!
Waring = "King of the remote diagnostics" ;-)