Fórum

25.09.2014 15:38
#85972 detail odpovědět

2 Thomas: 1) u akordeonu (my metalisti tomu říkáme politicky nekorektně tahací harmonika) bych určitě alespoň na "tahající" ruku volil klips na nástroj. Na melodickou ruku lze použít mikrofon na stojanu, ale hráč se nesmí moc mlít. Jinak - i to AKG C516 funguje dost pěkně... 2)Totéž se týká mikrofonu na kontrabas - radši klipsnu. Navíc, aby mělo smysl snímat ho mikrofonem, nástroj musí skutečně HRÁT, ne aby z něj lezla teplá pára + pleskání strun (což je jediné, co vytváří 60% kontrabasů, které jsem kdy zvučil). 3) DI100 je laciná parodie na téma AR133, opravdu dobrá je pouze na podkládání beden, když má muzikant pocit, že mu odposlech hraje "do kolen". 4) kondík na ak. nástroje - použitelných mikrofonů je hafo, já mám SHURE SM81 a Neumanny KM184. Shurka mi přijde tvrdší a věrnější, KáeMko má zdvih od 10kHz nahoru a dělá hezčí, vzdušnější zvuk. Na jazz půjde jistě použít i dobré dynamiky. A mimochodem na snímání z větší dálky mám dobrou zkušenost i s Audio-Technikami AE3000 (na spoustu nástrojů, mj. i na ten akordeon)

S tím odposlechem - já bych řekl L-Acoustic 108P, ale po pohledu do ceníku bys mně asi zabil. Tak řeknu RCF TT08, i to Ti asi přijde mimo mísu...