Fórum
Díky, za odezvu ...
Co se týče akordeonu vyzkouším jak ATM350 tak i ten TGI56C ... viděl jsem však na fotkách často zvučit akordeon i dvojicí malomembránových tužek na jednom stojanu otočených X či Y nebo na dvou úplně samostatných stojanech po jednom mikrofonu z každé strany nástroje ... jaké tužky by zde při tomto typu ozvučení fungovaly spolehlivě ??? Jdou použít dynamické SM57 či raději nějaké malomembránové kondenzátory ??? Má někdo zkušenost ?
Co se týče kontrabasu ... jaký typ DI boxu by jste konkrétně doporučili pro ten pasivní piezo snímač ? Často vidím u zvukařů typ Behringer DI100 Ultra-DI ... je vhodný či použít něco úplně jiného ??? Prosím nějaký vyzkoušený typ fungujícím s pasivním piezem na kontrabasu.
Piezo snímač na kontrabasu hraje co se barvy týče mizerně ... jaký mikrofon je tedy vhodné použít k dobarvení akustického zvuku ???
Akustické kytary jsou jazzové bez jakéhokoli snímání. Dobře na ně vedle DPA4099 funguje i AudioTechnica AT 8531 B s klipem pro montáž do ozvučnice a rád bych jí doplnil ještě druhým mikrofonem na stojanu před kytaru ... po čem sáhnout ??? Díval jsem se na SM57, AKG 170 perception, AKG 451B nebo Neumann KM184 ??? Hodí se tyto na živé hraní ???
Můj poslední dotaz se týká nějakého kvalitního odposlechu. Co nejmenšího, nejlehčího a co možná nejkvalitnějšího. Výkonově klidně max. do 50-60W max. Používáme nyní jako odposlechy RCF ART 310 a je to pořád zbytečně velká a výkonná bedna pro naše účely. Má vůbec smysl uvažovat o něčem takovém jako třeba The Box MA8/2 CL ??? Nemám možnost všechny tyhle věci v klidu někde vyzkoušet. Jak říkám velký výkon nepotřebujeme ... spíše, aby to dobře hrálo.
Díky za tipy, postřehy či náměty :-)