Fórum

michal mishek
28.08.2014 10:42
#85785 detail odpovědět

Páni ďakujem!
Po včerajšom trápení mám mierne upravenú sadu informácií: Chybu sa mi (na stroji s novým firmwérom 2.30) podarilo vyvolať aj na úplne jednoduchom presete, akurát trvá dlhšie, kým "zaseknutie" nastane (5-15min).
Aby som vylúčil hardverový problém (Xta po update f.w. odohrala dve akcie na analógových vstupoch), "davngrejdol" som to večer na 1.81, čo je najvyššia verzia dostupná na firemnom webe. S týmto f.w. to ide - zdá sa - bezproblémovo, či už na zložitých alebo jednoduchých presetoch - po dvoch hodinkách snahy o vyvolanie problému mi to stále išlo (čo zodpovedá stavu pred updatom fw).

Poznatok 1: na funkčnom staršom fw 1.81 som sa snažil vyvolať "internal overload" - vybudil som spdif čo to dalo, vytiahol vstupy na XTA, vložil eqvalizéry do plusu - internal overload nastal - všetky 4 klipy na vstupoch blikali, XTA limitovala, signalizovala, ale HRALA ĎALEJ. :-)
Čiže tuším, že zasvietenie 4 vstupných limit diód a zaseknutie pri firmwéri 2.30 nie je "internal overload", ale skôr nejaký iný problém.

Poznatok 2: Po zapojení digi vstupov na XTA-u sa po chvíľke prístroj na dátový tok "lockne" = diódka AES-IN na prednom paneli prejde z blikania (unlock) na svietenie (lock) - čiže všetko ako má byť. Keď ale pozriem do "AES/EBU Sub Menu" a tam na "AES/EBU Status", vidím tam "UNLOCK" :-o Prístroj na fw 1.81 korektne hrá. ..je toto normálny stav?

MAD: to mi napadlo - že výstup smeruje niekde na vstup. ..tam ale chybu nemám, a ako píšeš - vadilo by to zrejme už predchádzajúcim f.w.
Lojza: Áno, zazrel som tam "Power up AES bug fixed" - netuším ale, čo si pod tým predstaviť - popis chýba. V každom prípade mám teraz f.w., ktorý je "pred fixnutím tohto Power up bugu" a mašinka ide. :-)
Aj tak chalani ďakujem!

Dám ešte podvečer nejaký hlboký zámysel a napíšem výrobcovi. V najhoršom skúsim fw 2.11 alebo 2.20, ktorý mi fungoval. Ak páni servisáci v Prodance majú, poprosím zaslať na mishek @ stereodisco.sk (verziu pre DP446 - stačí BIN súbor).
Ďakujem!