Fórum
Ad spatna vazba: Dalsim faktorom pri spatnej vazbe je u mikrofonoch prave tzv. predo-zadna frekvencna charakteristika, ktora byva u dobrych vyrobcov udavana a mala by byt podobna tej spredu samozrejme utlmena o nejake tie decibely podla typu, ale plati, ze kostrbata zadna charka tj. merana napr. pri kardioide o 180 stupnov co znamena zozadu mikrofonu je nachylnejsia na vazbu, ako ten mikrofon s charkou vyrovnanou a dalej nie kazdy mikrofon ma zozadu rovnaku napr. kardioidnu charakteristiku na kazdom kmitocte, ale cojaviem napr. na 500Hz ju ma skor gulovu ako kardio, alebo na 12Khz uz nie je siroka ale uzucka a pri pohybe mikrofonu mimo stredu uz vysky rapidne miznu a meni sa velmi farba zvuku. Takze je tu vela faktorov, ktore spolu suvisia a jednym velkym je hlavne cena a bude vzdy platit, ze za viacej penazi bude viacej muziky a podla mna by mali byt mikraky pouzite tie najlepsie ake su na dane pouzitie a vysledok = perfektny verny prenos signalu napr. pri co najmensom hybani s korekciami a to je uz ina kava, ked clovek nemusi pridavat napr. na korekciach cca. 14-16Khz +8-12dB aby mu tie cinely aj trosku zneli ked pouzije nejaku sunku co si vravi "condenser mic" a s tym mu automaticky narastie sum na vyskach, lebo pri takom prizhaveni na korekciach uz ziaden pult nebude tichucky, namiesto toho aby sa pouzil poriadny mikrofon na overheat napr. AKG C451EB-B, alebo SM81 (ja uprednostnujem AKG) a fajka zhasla :-))) Teraz som aj ja riesil kupu vokalovych mic a skoncil som opat u AKG tentokrat C900M. Za tie prachy cca 6000Sk je to pan mikrofon. Druha volba by padla na E865 a potom na Beyer Opus81. Ten sennheiser som nebral iba koli jeho mohutnemu vzhladu a AKG ma navyse jednu vychytavku, ktora sa zaklada na vlozku a meni frekvencny priebeh na vyskach a robi tak ten mikrofon univerzalnejsi a dalsi faktor je handling noise, ktory je u C900M uplne nadherny az skoro lepsi ako starky D330BT, ktory je u mna v tomto etalon. Samozrejme, ze aj SM58 je na tom dobre.