Fórum

marný boj, ale jedem dál
19.01.2014 19:08
#84454 detail odpovědět

Kdyby raději místo posměchu, jak kdo čemu říká, jestli se podle kliky či šavle pozná profík, jste řešili chování mnohých arogantních, namajstrovaných kapel a jejich kroutilů. Začínám mít dojem, že od profíků až po ubohé rychlokvašné puboše v kapelách, se začíná rozmáhat potřeba přemrštěných požadavků podložených pak na místě řádnou dávkou egoismu. Nemluvě o požadavku snad už ve všech riderech (asi to už všichni kopírují mezi sebou), pouze na 4 nejšpičkovější PA, konzole už jen od 32 klik nahoru a catering jako by šli stanovat na týden. Jeden velký mejdan a běda pokud se nám na domácí půdě nechce něco líbit. Kapela potřebuje čtyři listy požadavků, my nesmíme mít vůči kapele žádný. Dělám na obou stranách barikády, jako muzikant jsem dávno ubral vůči zvukařům, protože tito chlapi v mnohé míře vykonávají víceméně už jen mnohahodinovou dřinu technické přípravy. Na finále, pokud přijde jiskra nevole mezi stranami, vychází z toho místní zvukař a technici jako špinavý hadr a běda!! upozornit jakésiho přivandrovalého kapelového kroutila často zhuleného i s muzikanty (zřejmě kratochvíle při cestování), že dělá na zapůjčené technice a podle toho se má chovat (kouření, chlastání, svačení nad pultem). I muzikanti se k věcem okolo nich chovají, jako by se to někde fasovalo jako deputát. Velké rentálky už na určitou škodu nehledí, na klubech apod se s investicemi musíme více prát. Ztratila se soudnost kapel zvážit do jakého prostředí jedu hrát, posoudit výkon vůči prostoru a mnoho dalších faktorů. Občas mám chuť někomu vrazit facku, když vidím u podiovky archaické stokorunové majetky, polorozbité (zřejmě vintage) komba, nebo namíchané keyboardy na rozchrchlaný behringer. Proto to pak vše přehnat přes EAW, Nexo apod.? Mám rád když přijedou staří bardi, už asi zmoudřelí po létech, dají 100% show, dobře pokecaj a na závěr se poděkují. To je vzácné, spíš ti nějaký kretén, který nevydrží bez piva proleje monitor, nebo nějaký ska-blbec rozbije mikrofon a urve tři dráty.