Fórum

george
06.01.2014 20:06
#84364 detail odpovědět

Krádež neřešit zbytečně přes Policii! Moje zkušenost je taková, že nikoho nechytí. Já si našel ukradený noťas přes inzerci, odkoupil ho, dal Policii všechny důkazy, obnovil data, dal jim také info o tom kdy se připojili do sítě, kdy instalovali nový operační systém, kdo mi ho prodal 4 dny po krádeži atd..a stejně byl pachatel neznámý. Klučina jim řekl že neví kdo mu jej prodal. Já naopak musel podepsat papír že jeho jméno nikdy nikde nezveřejním. Takže Policie v tomto státě je bohužel naprosto na HOVNO a kdybych to s ní pak neřešil, dotyčný by měl alespoň bolístku a věděl, že krást se nemá,takto jsem ho nemohl ani potrestat. Mimochodem stálo mě to výměnu okna u auta, odkoupení noťasu, zakoupení nového windows(ztrhli štítky) a pak další finance a nepříjemnosti, ve financích asi 16tis. Zajímavá zkušenost. Sledujte inzerce, takový notebook se jen tak někde neprodává. Pokud máte MAC adresu, dal by se dohledat i v internetu(poskytovatelé wifi sítí, antiviry, i Microsoft by to dokázal, vlastně v tomto případě asi Apple). Většinou to nejsou profíci aby měnili i MAC adresy atd, chcou se toho co nejdříve zbavit. V každém případě, kdyby Policie dělala svou práci dobře, jsem si jist, že většina takových krádeží by byla dořešena. U nás nemožné.