Fórum
Vašek W to popsal přesně tak,jak to myslím.Zesy mám dva.Jeden 2x200w připraven na středovrchy a druhej 1x1200 v můstku na sub.Před tím zesíkem na sub už vyhybku mám,stavitelnou 70-300Hz 18db/oct,tam mám pořešeno a funkčně.Jde mi o to "oříznutí spodků" na středovrchách.Takže u subu : signál-akt.propust-zesilovač-repro a u středovrchu : signál-zesilovač - PASIVNÍ PROPUST - vyhybka - reproduktory. Dává to smysl???
Pasivní výhybka na 120 Hz - ne že by neša udělat, ale ta cena, rozměry, hmotnost a přesnost naladění je nevyhovující. Další problém je v té výhybce v EZK, ne proto že by nefungovala, ale v samotné podstatě funkce toho filtru Butterworth 18/dB/ okt. Pokud chceš 18 dB filtr, musíš fázovat, zpožďovat a mít tento filtr na obou stranách. Jinak ti to na dělícím kmitočtu nebude hrát správně u tohoto typu filtru.
Rada:
Jak již padlo, jiná výhybka z EZK, bazarový přístroj. Jinak je to marnění času. Pasivně to nebude optimální.
Co to uhraje?
Rozhodně ne živou kapelu. Sestavu používám na malé akce bez subu do asi 50 lidí, basům musím pomoci. Se subem tak na 100 lidí, možná i více. Pak už tahám jiné kalibry ze skladu.
Zkus si něco přečíst o filtrech třeba od firmy RANE, nebo zde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Linkwitz–Riley_filter