Fórum

Vojta
14.12.2013 14:28
#84202 detail odpovědět

Tonys: Díky za výčet komponentů. Předpokládám, že IPAD na DLko mít nikdo z těch padesátníků mít nebude, asi pro ně vyberu nějakej analog 8in + 2out. Stejně jim to ve finále budu zvučit já, mě je to uplně jasný. Každopádně jsem přetlumočil požadavek a odpověď jsem dostal, díky.

Co se týče dotací, já si to nevymyslel a opravdu mi je to uplně u zádele, kde na to vezmou peníze. Ale opravdu jsem už alergický na to nadávání na všecko kolem. Uvědomte si, že žijete v naprosto klidný době, žádný války, nikdo vám nic nebere, můžete jet kam chcete, koupit si co chcete. Vaše volba je zůstat tady. Tyhle směšný malý křivdy jsou v historickym kontextu fakt k smíchu. Každej člověk dělá to co umí. Někdo prostě ojebává, někdo je jeptiška. "Pánbů" to všem oplatí na dětech. Uvědomte si, že všichni nadáváme na ně - na Čechy, ale jsem to především přesně my sami.

Já mám zkušenosti ze stavebního úřadu na malém městě a opravdu věřte tomu, že největší překážkou dobrých vizí s dlouhodobou koncepcí je přesně tahle nedůvěra, kterou tu všichni prskáme na všechny strany. Všichni kradou, všichni lžou.. No jistě.. Přesně s timhle přístupem jsme to dotáhli tam, kde jsme. Peníze se ztrácej v drtivý většině kvůli diletanství a byrokracii, pánové, úplatky jsou minimum toho obnosu. Akorát kvůli několika prospěchářům a ukejhanejm občanům máme tři sta prdelí novejch zákonů, který se stejně daj obejít a jejichž výklad je oboustranný a jenom to zpětně přikládá pod kotel byrokracie. Kdybychom se všichni chovali s důvěrou a pochopením (viz sousedský vztahy), tak nám postačí ústava a základní listina práv a svobod. A to byste čubrněli na to, jak by to všechno najednou začalo fungovat. Prospěcháře si taková zdravá společnost mezi sebe prostě nepustí. Důvěra a slušnost je základ, který nám prostě chybí, všechno ostatní se od toho odvíjí. Změna všeho je jedině možná od spodu, tzn. od nás (viz MuDr. Jan Hnízdil).

sorry za OT, ale nedalo mi to
howgh