Fórum
Peter, můžu srovnat jen nd2122 s 2x12+1,4 Zeckama, tuším club series. Nic jiného téhle koncepce jsem neměl. Navíc pokud vím ani tyhle Zecky ani JBL atd nejsou 2,5 pásma. Mají většinou dvanáctky normálně paralelně, takže bedny jsou si podobné trochu vzhledem, ale principem už moc ne. V každém případě nd2122 hrají asi nejlíp z toho, co jsem v koncepci 2x12+něco měl. On je k tomu i celkem reálný předpoklad, protože měniče taky patří k tomu nejlepšímu (12NW76, DE900). Na výškách jsem naměřil patrný peak kolem 6k a 10,5k - zřejmě vlastnost DE900 - který jim dává hodně nacinkaný a ostrý charakter. Mě to moc nevyhovovalo, ale když jsem je prodával, kupující byl na vrcholu blaha, jak to supr cinká :) Existovalo několik verzí výhybek (mě je p. Sekera vyměnil zdarma (!) v rámci záruky), kde ta poslední hrála opravdu slušně. Citlivost skutečně veliká, vykoupená vysokým dolním mezním kmitočtem. Bez subu samozřejmě absolutně nepoužitelné, se subem nutno dělit hodně nahoře. Padají už někde od 150 Hz. Při vyšších hlasitostech mají sklony k uřvanosti, ale neslyšel jsem bednu 2x12+něco, která by se tak nechovala. Samozřejmě mluvím o pasivkách.