Fórum
http://www.projectorcentral.com/Acer-P7280.htm My máme tohle, už pár let, stál o něco víc, ale dneska by to asi bylo v kategorii kolem té dvacky, co jsem koukal, tak žádný zásadní pokrok od té doby nenastal, pokud bych chtěl opravdu lepší, tak budu těžko hledat. Výhodou bezpečné rychlé vypnutí, slušný výkon, přenosný, nevýhodou jednoznačně malý zoom, neuvěřitelně blbé nožičky a krytka objektivu, ale opět - ani dneska není z čeho za ty peníze vybírat. Jedna porucha v záruce (čip, fungovalo to, ale vypadal jako prasklý, takový "zaměřovací kříž" to dělalo), druhá placená (barevné kolečko, dost drahá oprava). Lampu jsme nikdy nepotřebovali měnit, ty hodiny to prostě nenasvítí, dřív ho vyhodíme. Ono hodně záleží, z čeho slevíš, já jsem jako alternativu opravy zvažoval nákup o něco menšího modelu, který by vyšel prakticky stejně jako ta oprava, ale prostě už neměl ty lumeny a v sále by to bylo na opačné straně hranice koukatelnosti. Skutečně je limitujícím faktorem každého projektoru kolik světla je v místnosti bez něj a dokonce i kolik se ho z ní vrátí při projekci odraženého zpět na plátno. Ve vybílené je to hrozně moc, kinosály se dělají s hodně tmavými interiéry. Tady s dá s jakýmkoli doporučováním ošklivě naběhnout, protože zákazník, který tomu nerozumí, bude pokládat každý neúspěch za výsledek špatného doporučení.