Fórum

Ferda
02.06.2013 20:43
#81906 detail odpovědět

Tady se ale bavíme o jedné bedně (2x21" nebo 2x18")... Redundance je tedy taky totožná. Taky jsem ještě neviděl aktivní 4000W 2x18" (2x21" už vůbec ne), zato pasivních docela dost.
"Co se týká bezpečnosti a ochrany před deštěm, tak ta napětí na reproduktorových kabelech už dávno spadají do stejné kategorie, jako síťové napájení, ještě horší je ale kmitočet. V USA je už mají běžně vyšší. Přitom na napájení je fíčko - co je na výstupu ze zesíku, co by mohlo zabránit, aby zabil kohokoli, kdo si v mokru sáhne například na koš nebo mříž když si cívka škrtne o polový nástavec ?"
S tou velikostí napětí souhlasím, ale:
- myslel jsem bezpečnost pro elektroniku zesilovače, někoho stát před několika 4KW subbasy tak, aby se dokázal dotknout mříže jsem moc neviděl (zábrany, akustický tlak..)
- problém je přívod 230V u aktivek (délka, přechodové odpory...)
- složitější zapojení (více kabelů a spojů na dešti, zapršení do XLR taky není nic moc)
- chlazení aktivek na přímém slunci je taky problém (běžně bez buzení 50°C i víc)
"Viděl jsi někdy jak ta cívka a železo okolo vypadá, když se tam proběhnou elektrické oblouky ?"
Ještě ne a doufám, že to nepotká zrovna mě.
Jirka:
Co tě na tom tak baví? Přijde mě, že se bavíme k věci.