Fórum
Petr V.: děkuji za radu, ale to není cesta kterou bychom se chtěli ubírat. Jednak už třetinu vlastníme, jednak jsou origo třípásma ne úplně lehká záležitost a jednak chceme prostě něco vlastního :-) Navíc, co se týče Blackline H3, už použití jednopalce vykazuje použití ne zcela výkonných komponent.. Když už bych chtěl opravdu uvažovat tímto směrem, tak spíše Vaše SPL než toto :-)
Hubert: Tak takovouto Vaši reakci jsem tak nějak očekával:-) Právě proto jsem psal, že netrvám na nějakém konkrétním řešení této aplikace, ale spíš očekávám obecné rady, řekněme z praktických instalací... Osobně se mi spíš líbí na ty spodní středy EM15bass než exponenciál, přijde mi to jako trochu modernější řešení (viz třeba i Martin Blackline H3 příspěvek od Petra V.), navíc jsem to slyšel v mnoha osazeních a na to i existuje měření, právě Vaše, a nedopadlo právě nijak špatně podle toho co mám k dispozici, bohužel to nenapovídá charakteru zvuku a já se právě ptám, zda-li se dá doporučit alespoň vhodné osazení, které by mohlo zmírnit nežádoucí zvukové projevy v daném fr. pásmu. Příkladem toho, že měření jako takové není vše, může být např. měření DAS 15LM v tom megatonu, citlivost skutečně vynikající, ale Bl okolo 15 a Q okolo 40 dávají imho jasný signál, že takto osazená bedna nebude patřit mezi ty lepší řešení řešení;-)