Fórum

pavel master
30.05.2013 23:39
#81834 detail odpovědět

ano, např. 15PL100 bych si určitě uměl přestavit jako vhodného kandidáta, také bych si ho dokázal zdůvodnit lepšíma parametrama do horny než se vzhlížet v účinnosti MB15H401.. Ale jakou z těch dvou konstrukcí preferovat? Exponencionální, která byla vytvořena sice přímo pro tuto aplikaci ale před xx lety (doslova) a jedná se tak o ne zcela vychytanou konstrukci (důraz byl kladen zřejmě na samotnou citlivost než na srozumitelnost v daném freq. pásmu) a nebo na obrácenou konstrukci typu EM15bass (příp. alternativy, např. mogaleho HD15) která ovšem již od začátku nebyla vyvíjena tímto směrem, freq 300Hz jsou už opravdu hraniční, a jednalo by se tedy o ne zcela vhodné řešení, byť je ze zkušenosti také používané...

Abych doplnil, jde mi jen o to jak zregulovat nevýhody těchto beden (hučivot a nesrozumitelnost), kdybych požadoval 100% čisté řešení, tak bych jistě volil přímovyzařující konstrukci, a to není účelem;-) Použití pouze na tucky a do venkovních podmínek (na vnitřní použití máme jiné, slabší středovýšky, tudíž nehledám žádné univerzální použití a s kompromisy je plně počítáno :-) Já nečekám, že mi tu někdo prozradí bez jakéhokoliv měření jakejsi tajnej recept na obecní blaho, spíš bych uvítal tipy na výhody a nevýhody těchto dvou řešení..

Jakmile bude vyřešeno tohle dilema, určitě bych rád prodiskutoval i výškáče, k těm 10MD26 na hornách s fázovým plugem předpokládám použít 1,4, např. CD650 ale nebráním se jiné variantě. Já viděl, že k horn 10MD26 se používá i skvělá DE750, tak mě zajímá, zda-li takové řešení již není přehnané a zda-li to s ohledem na cenu přináší také efektně získané ovoce. K tomu podotýkám, že celou 15+10+high sekci plánujeme využívat přes triamp tedy nebude potřeba pasiv výhybka...