Fórum
Jedním z hlavních designových kriterií bylo udělat bednu co nejkompaktnější, což se myslím povedlo a další zmenšení přední stěny už by znamenalo koaxiální nebo pseudokoaxiální uspořádání. Malá vzdálenost měničů jednotlivých pásem od sebe znamená menší problémy v "blízkém" poli a skutečně mám pocit z poslechů během ladění (u mne doma, tedy pro PA opravdu nablízko), že s tím nikdo nenarazí. Pokud by měli být posluchači pouze v blízkosti bedny, tak je asi úplně zbytečné tam tahat skoro 50kg třípásmo, na to si stačí vzít 10+1" nebo 8+1". Pověšené bedny v Houštce hrály už trochu jinak zblízka a zdálky, ale to mluvíme o rozsahu cca 5-40m a navíc to bylo částečně i změnou polohy posluchače ve vertikální ose, v prvních řadách navíc byl zvuk víc "shora" než "zepředu" a to je samo o sobě odlišný dojem. Já se klidně přiznám, že jsem při přepínání finálně nastavených beden na demo spíš poznal co hraje podle směru než podle změny zvuku, bylo to spolehlivější. Snad jen LA se dalo spolehlivě identifikovat pokaždé, to prostě hraje jinak, navíc byly atypicky až na podiu, tedy vlastně nejníž.