Fórum

23.04.2013 16:17
#81104 detail odpovědět

Já samozřejmě musím brát obchodní hledisko jako první, nechci skončit jako nějaký podivín, co si doma nashromáždil spoustu pěkných starých věcí (mimochodem mám k tomu docela blízko a nejen věkem) a jinde mu ujely všechny ještě jezdící vlaky. Nicméně je to skutečně tak, že dneska ještě může někdo smutnět za čistě analogovým zvukem, ale čistě analogová televize opravdu nikomu neschází. Nebýt digitálních foťáků a kamer, tak bychom se na to dávno vykašlali, opět vím, o čem mluvím. analogový telefon a to ani bezdrátový, byste nikdo nechtěli, ani kdyby za něj platili uživateli. Ve svém Zenitu jsem nechal svůj poslední kinofilm nedofocený a je tam už asi třicet let. Teprve s digitály jsem začal znova fotit. Se zvukem to už dávno je stejně v konzumní sféře a teď to právě skutečně masivně expanduje do profi. Lámat nad digitálem ve zvuku hůl je předčasné, ale možná také už i zpozdilé, bude se vylepšovat a bude víc na výběr a to právě proto, že slibuje výdělek. Není žádný důvod se bát budoucnosti, máme ji v rukách a tak je potřeba se bát jen vlastní blbosti. Mimochodem doporučuju se podívat až na úplný začátek této diskuze, tam nebyly stížnosti na mizerný digitál, naopak tam byly dost nadšené příspěvky a teprve na ty nevím proč potřebovalo pár lidí reagovat negativně. Přitom bylo od začátku jasné, že DL1608 nemá s nějakým amekem společného vůbec nic a kritický poslech jakési zřejmě zvukařské elity v laboratorních podmínkách také nemá absolutně co do činění s děním na běžných českých podiích. Takže na jedné straně je hromada (vím kolik jsme toho prodali !) spokojených zákazníků a na druhé straně jakési sice notoricky známé, ale pro laika (mezi které patří z mého hlediska i spousta zvukařů) úděsně vypadající hodnocení. Proto se v tom angažuju, je potřeba vyrovnávat. Opravdu nemám v úmyslu všechny "digitálisty" nechat spadnout do kategorie "hluchý pitomec" jenom proto, že si to někdo myslí. A to hluchých pitomců pár bude v obou doménách, o tom žádná :-)