Fórum

23.04.2013 03:13
#81090 detail odpovědět

Pro mne odzvonit znamená, že se něco přestane prodávat. Ne že já jsem něčemu odzvonil nebo že jsem slyšel něčí zvonění. Pokud něčemu v obchodě odzvoní, tak máte dvě možnosti. Buď se odeberete do hrobu za dotyčným nebožtíkem anebo máte na práci něco lepšího. V našem případě se ukázalo, že zákazník odzvonil analogovým mixům (čím vyšší kategorie, tím dřív a silněji) a naopak nabídka i poptávka digitálů se u nás potkaly ještě lépe, než tomu bylo s analogy. To neznamená, že se už žádný analog neprodá, jen se změnil poměr tržeb z obou oblastí a to velmi výrazně. A dokud nezmizí z trhu ojetých mixů všechny ty vyřazené lepší analogy, tak ani neexistuje žádná možnost návratu a to ani kdyby čert na koze jezdil a kdekdo se zaklínal mizerným a ještě mizernějším zvukem jakéhokoli digitálu. A on samozřejmě bude stále lepší, celý ten \\\"problém latence grup\\\" je technicky řešitelný a jakmile to bude opravdu dost zákazníků zajímat, tak i bude vyřešený (za cenu celkově vyšší latence, jinak zřejmě nelze). Upřímně řečeno, pokud už diskutujeme pouze toto, tak je možná vývoj a použitelnost dál, než jsem si myslel :-) Co se týká vinylu, tak ano, toho stále prodáváme dost. Ovšem je to ten univerzální \\\"digitální\\\" vinyl od Serata a ani si netroufám odhadovat, kolik jedna takováto placka vytlačila z trhu těch analogových. Takže zvuk i mnoha gramců je už dávno digitální, pouze ovládání (přesněji jeho část) zůstalo analogové. Toto nepochopit nebo nemoci zákazníkům nabídnout by nás stálo ohromné peníze a ty by získala konkurence.