Fórum
Analogie k zesílení signálu paralelně přes Grupy
Setkal jsem se v analogovém řetězci s externími efekty (reverb, delay), zapojenými na send a return, přičemž na efektech někdo použil pro "vylepšení" zvuku regulátor WET/DRY, který má sloužit, když je efekt zapojený jako průchozí, pro přimíchání přímého signálu do efektovaného. Myslím, že takové nápady (vč.zesilování signálu přes grupy) mohou mít jen lidé bez elektrotechnické kvalifikace, tj. kteří nevědí, jak obvody v mixpultech fungují. Z ryze technického pohledu je to nesmysl, ale v jistých situacích se může jevit, že to něčemu pomáhá. Může se např. vytvořit nějaký téměř nedefinovatelný fázový efekt (konvenčně složitě vytvořitelný), majíli na returnu efekty (nebo i grupy) odlišně nastavené kmit. korekce. Mě to připadá, že lidé na takové nápady zřejmě přišli "točením všech dostupných knoflíků". Většinou je to prakticky jen placebo efekt, shodný s řešením "přidáním jinde" (např. gainem nebo faderem), jak uvádí Hubert.
K testu digitálních mixů - ještě, že netestovali AH (nebo dokonce hračku pro děti DL), když i Digico zvukově pokulhávalo..
Omlouvám se, že jsem takový zarytý "hifista", ale pokud si někdo zvykne poslouchat high-end, tak pak nemůže být divu, že mu vadí zkreslení produkované konstrukčně mizerně navrženými a levnými (OP) obvody.