Fórum
Tak ono to trochu vypadá, že to testování mělo vyloženě za úkol najít nějaké problémy a soustředilo se na předpokládaná kritická místa digitálů, což je možná správně, ale v kontextu tohoto fóra to může někomu leda nadělat zbytečně zmatek v hlavě. Rozplizlé basy a skleněné výšky (pokud mám citovat a ne vymýšlet přiléhavější termíny) se vyskytují i u naprosto čistého analogu, na to stačí mít v kufru s diboxy a v efekťáku pár Behringerů a odpovídající zesilovače a reproduktory. Rozdvojení, roztrojení a nejrůznější fázové posuny až po velice hezké hřebenové filtry zařídí i umístění analogových mikrofonů u analogových nástrojů a analogových odrazných ploch, mám dojem, že například s vytvořením efektu půlkruhové střechy z vlnitého plechu by měl i hodně složitý a špatný digitální mix velké potíže :-) Takže ano, nové domény, nové problémy, ovšem taky jich pár zmizelo a asi tak 90% praktických uživatelů už dneska dá digitálu (i mnohem horšímu, než byly ty testované) přednost a jinak už to nebude. Kdo to vidí jinak, má nyní neopakovatelnou možnost zásobit se analogovým vybavením za směšné ceny, až skončí všechny výroby a přestanou být dostupné díly, bude definitivně pozdě. Co se týká těch analogových grup, nějak jsem nepochopil, jak se dají využít ke zvýšení úrovně signálu (respektive čím se toto zvýšení pozitivně liší od zvýšení otočením nebo posuvem knoflíku o těch pár dB). Sice znám zesilovače, které pomocí sčítáníí fungují i tam, kde by to jinak nešlo (zisk jednoho je menší než 0dB) a také se dá poněkud zlepšit odstup od šumu, ovšem to jde vždy o zesilovače naprosto shodné a nezávislé, ne sčítání signálu z prvního a druhého stupně, to bych viděl spíš jako problematické i bez latence digitálu.