Fórum
Porovnávat A640 a AS660 nebo KF650 je úplně mimo mísu. Ta moje bedna nikdy nebyla prezentována jako KF650 za 25tis. Úmysl byl zlepšit reprodukci středů oproti kombinacím 2x12" a 1,4" (2"). To se myslím podle ohlasů a prodejnosti bedny (prakticky bez reklamy) celkem zdařilo.
Slabin boxu jsem si dobře vědom a ta největší byla pro mě tenkrát velmi těžko odstranitelná. Jedná se o navázání MF a HF zvukovodu. Musel bych vymyslet vlastní fázový korektor pro 10" a optimalizovat HF zvukovod. Kdo kdy jen zkoušel navrhout vlastní zvukovod , ví jaká je to práce. A tady šlo o zvukovody dva. Jen na stávajícím boxu jsem udělal stovky měření,abych se dobral nějakého použitelného výsledku.
To ,že se najde někdo, komu toto poměrně kompromisní řešení nebude vyhovovat , je jisté. Má možnosti si koupit jiný box, nabídka je docela slušná.
Další věc je ekonomika, dvě A640 se dokáží trošku šikovnému zvukaři z okresní ligy zaplatit za rok. Výrazně lepší KF650 bude splácet mnohem déle. A pokud bude A640 prodávat , dostane za ně ještě solidní peníze. Žádne jiné ambice než tu okresní ligu , plus možnost zabrousit občas i výš , jsem tenkrát neměl.