Fórum
Jenže to je něco úplně jiného, než byl tento záměr, už jsem to sem myslím kdysi psal, že jsem v jednom případě musel narychlo "dodělávat" horní pásma k BP subům, prostě proto, že si zákazník přál ze stávajích EAW udělat použitelnou sestavu rychle a levně. Sice to dopadlo nad moje očekávání, ale není to nic, co by se mělo mechanicky následovat, jednoúčelová pevná instalace. Několikrát jsem se pokoušel odladit klasickou sestavu 2x12+driver (obvykle na přání zákazníka), ale snad jen jednou jsem byl s výsledkem sám celkem spokojený, ovšem i tak by bylo potřeba ekvalizovat elektronicky nebo dále komplikovat výhybku, takže v této konfiguraci stále u mne jednoduchostí a náklady vedou běžné 1,4" a 2" drivery. Zatím jediná skutečně špičková a velmi praktická aplikace tohoto koaxiálního driveru je mi známá z beden KF364/394. Prostě "sehnal jsem lacino" ještě nic moc neřeší. Použité horny zatím byly C8045 a ME60, dělicí kmitočty cca 600 a 1200Hz. Měření s několika dalšími hornami mám, ale nikdy to moc nadějně nevypadalo, je ale fakt, že jsem úplně všechny možnosti ještě nevyčerpal. Rozhodně to ale není driver, který by bylo legrace aplikovat a výsledek by automaticky odpovídal ceně nebo očekávání.