Fórum

15.03.2013 08:10
#80443 detail odpovědět

Sice nejsem z Prodance, ale s oběma mixy dělám

Presonus:
má z mého pohledu (subjektivně, neměřil jsem) sterilnější zvuk, docela mizerné efekty, ale zase slušné dynamické procesory, slušné EQ i GEQ, celkový zvuk dobrý.

Oproti mackie DL1608 má zapínání phantomu samostatně pro každý vstup.
Dají se spárovat sousední šavle.

Má mono výstup.

Výstupní úrovně LR i Mono můžeš samostatně regulovat.

Stále jsem si nezvyk na ovládání GEQ, zapínání měření IO úrovní a indikace GR (16.0.2).
Stejně tak nalezení uložené polohy faderů je podle mně nepřehledné, nicméně zvyknout se dá.

Docela vtipně je vyřešeno ovládání efektů samostatnými knoby, HW tlačítko TAP je příjemné.

Automatické průběžné ukládání scény je taky fajn.

Připojením PC se ovládání o dost zpřehlední a zjednoduší.
iPAD vyzkoušený nemám.

Záznam do samostatných tracků moc nepoužívám, ale zatím vždy fungoval bez problémů.

Co je fajn, že Presonus k životu nepotřebuje iPAD.
A je asi docela pochopitelný, protože jedna kapela, složená z největší menšiny u nás, se dokáže samozvučit docela přijatelně.

Mackie DL1608:
je jinak vybavený, nicméně v praktickém provozu je radost s ním pracovat.
4P EQ HPF je fakt lepší oproti Presonusu, i když já osobně bych oželel jedno pásmo a měl k dispozici raději LPF.

Efekty jsou více než dobré, delaye a reverby jsou určitě nad Lexikonem MX200, k dokonalosti mi tam chybí nějaký sekvencer, jako má D-Two, ale to bych asi chtěl hodně.
Obcházím to dýlejem...

6 AUXů taky příjde vhod, Presonus má 4.

Docela jsem rád za kombo konektory na 13 - 16 vstupech.

Nelze spárovat šavle.

Vlastně mi v provozu trochu kazí radost jenom centrální phantom a nemožnost pracovat bez iPAD.
To ovšem není chyba, je to vlastnost a tak je to potřeba brát :-)

Oba pulty si najdou své místo, osobně se mi víc líbí DL1608.
Ve zvuku nepozoruju zásadní rozdíly - ty jsou mnohem větší u kapel, prostoru a PA