Fórum

23.02.2013 12:12
#80199 detail odpovědět

Optimální to jistě není, je to spíš jistý limit, kam až se dá celkem jednoduše dostat. "Nedostatek výšek" je samozřejmě pouze nadbytkem nebo rezervou středů, stejně je to s basy. Většina ryze amatérských pokusů naopak na nějaké středy dlabe, já se ještě dneska setkávám s názory, že "středy hraje všechno, každý reproduktor, to není potřeba řešit". Totéž 2xMB15H401 - je to prostě jednodušší, než zkoušet někoho učit, jak má navrhnout a odladit optimální ozvučnici pro toto pásmo například na ty 12", jako to udělal Krampera nebo RCF v 2x15" BP u 7001. On totiž kdo to umí a má na to vybavení, ten se sem nechodí takhle ptát. Náklady na pořízení jsou snad dostatečně snížené už tím, že si dotyčný nekoupí podařený značkový výrobek. Dalšího prostoru už moc není. Docela podstatné je, že tady asi nemluvíme o seriové výrobě, alespoň já ne, tam už se vyplatí něco složitějšího na vývoji, ale v materiálu levnějšího. Jestli výsledek splní očekávání se nedá ani odhadovat, když netušíme, s čím to bude porovnáváno a jak ta očekávání vypadají. Já si jsem docela jistý, že očekávání odvozená od nákladů na materiál (reproduktory a horny) to splní zaručeně.